Barry Franks

Barry Franks

Partner, Civilingenjör, Auktoriserat Europapatentombud, Auktoriserat patentombud

Telefon: +46 72 402 45 20
Telefon, växeln: +46 10- 172 66 70
E-post: barry.franks@bjerkenhynell.se
Språk: Engelska, svenska, franska, nederländska, tyska

Barry har en civilingenjörsexamen från Universitetet i Bath med inriktning mot mekanik. Han är patentombud auktoriserat inför det europeiska patentverket och det svenska patentverket. Sedan han började arbeta med immaterialrätt 1983 har Barry byggt upp en bred erfarenhet som omfattar nästan 10 år som granskare vid European Patent Office i Nederländerna, 7 år som patentrådgivare vid GE Healthcare i Sverige och Storbritannien, och över 15 år som patentombud på patentbyråer i Sverige. Barry arbetar sedan 2017 hos Bjerkén Hynell.

Barry har, förutom att utarbeta och hantera patentansökningar inom det mekaniska området, specialiserat sig på invändningar och närvarar ofta vid muntliga förfaranden vid EPO på uppdrag av klienter. Barry har också erfarenhet av att genomföra due diligence-uppdrag, intrångsundersökningar och ogiltighetsutlåtanden.

Barry har föreläst om immaterialrätt vid det svenska patentverket (PRV), Svenska IP-akademin och över hela världen på konferenser och seminarier i bland annat Kina, Hong Kong och Indien.

Vill du komma i kontakt med Barry Franks?

Hör av dig till oss så återkopplar vi till dig så snart vi kan! 

Rulla till toppen